יום רביעי, 25 במאי 2011

איך להצליח בבגרות בפיסיקה - חלק ב'

לאחר שלמדתם לבגרות בפיסיקה ואתם יודעים איך נראה תרגיל ואיך "לפצח אותו" אתם אמורים להצליח בבגרות ללא בעיות. אך הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לפתור את הבגרות בפיסיקה.

איך פותרים את הבגרות בפיסיקה?

הבגרות עצמה היא לא הרבה זמן כך שאין לכם זמן לבזבז. אך בכל זאת עליכם קודם כל לרפרף על הבחינה ואם למשל אתם טובים בקינמטיקה או כבידה אז תתחילו לפתור את התרגיל הזה. ככה זה יבטיח לכם את כל הנקודות. אבל עליכם לקרוא את כל הסעיפים שיש בתרגיל ולהיות בטוחים שאתם מסוגלים לענות על כל הסעיפים שבו, משום שכל סעיף בבגרות בפיסיקה הוא הרבה נקודות בין 5-6 וחבל שיילכו לכם סתם נקודות כי התחלתם תרגיל ואתם לא יודעים את הסעיף האחרון שלו ואין לכם זמן. לכן עליכם לרפרף על כל בחינה ולבחור שאלות שנראות לכן קלות ושהיו לכם קלות בזמן שתרגלתם את החומר.


כעת, בחרו 3 שאלות שנראות לכם קלות, ושאתם מסוגלים לפתור את כל הסעיפים שבשאלו ופשוט פתרו אותם- ואם אתם נתקעים או משהו תנסו להיזכר בזמן התירגול או בשיעורים בכיתה או במחברת או אפילו בסרטונים של interlect - זה מאוד עוזר!

***טיפ אישי***

אני מציעה לכם לעשות את השאלה הראשונה- עליי היא תהיה קלה. כמעט כל הפעמים , או בעצם כל הפעמים, השאלה הראשונה היא בנושא קינמטיקה, וזהו הנושא שלדעתי רוב התלמידים מצליחים להוציא בו את כל הנקודות, כלומר הם מצליחים לפתור נכון את כל הסעיפים. בדרך כלל זוהי שאלה הכוללת גרף נתון או טבלה ואומרים לך לצייר גרף.


***טיפ נוסף***

אני מציעה לכם לא לפתור את התרגילים עם קפיצים ולנסות ולהימנע מהם כמה שיותר. הם מבלבלים ,גורמים לייאוש ואף מטעים- אך אם אתם בטוחים שאתם מצויינים בנושא וזה קל לכם עשו את זה אבל רוב האנשים שאני מכירה( כולל אני ) לא סובלים את הנושא הזה ובאמת שיש בו שאלות מטעות וטריקיות – לכן עדיף לא לבחור בשאלה על קפיץ, גם ככה יש בחירה אז למה לבחור משהו שתטעה בו?

אז שיהיה לכם בהצלחה בבגרות בפיסיקה ואני מקווה שהמדריך עזר לכם – השאירו תגובות !

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.